[Blair] som skickas i ett projekt har han arbetat på ett tag. Det kallas Crayolascope, och det möjliggör skapandet av en mycket lågfilmsilver som använder en Crayola glödbok.
Crayola glödboken är en ganska snygg leksak bestående av fyra klara plastpaneler. Var och en av dessa fyra paneler är upplysta från sidan för att avslöja bilden ritad med fluorescerande “glödpennor”. [Blair] hade tanken att ta flera av dessa glödböcker och dra en rudimentär 3D-animering genom sekventiellt belysning en av de 12 plastpanelerna.
Efter spårning av enstaka ramar från en roterande kubanimering, de craymascope-sidorna via den plastpanelbaserade 3D-skärmen med hjälp av en Arduino Mega. För varje animationsram lyser Arduino en enda bildskärm med kantmonterade lysdioder. Naturligtvis finns det en kontrollpanel för att reglera hur snabbt ramarna visas, tillsammans med förmågan att skrubba en ram och applicera en blek effekt.
[Blair] medger att det finns några problem; Det finns många interna reflektioner i olika klara plastplåtar, och ramar nära slutet av en animering är verkligen bara observerbara i ett mycket mörkt rum. [Blair] hoppas nästa version av Crayolascope kommer att använda tunnare plastpaneler för att öka djupet av animationerna – ett alternativ som bara kan fixa den minskade ljusstyrkan av “djupare” paneler.